Beste Bijgerechten Voor De Feestdagen Met Een Convectiebereik

Laten we beginnen met enkele klassiekers.

1. Groene Bonen Ovenschotel

1 Groene Bonen Ovenschotel

Green Bean Casserole van Saba Wahid, Yale Appliance

Mijn familie is dol op deze braadpan. We hebben een lange weg afgelegd om het te maken met sperziebonen uit blik en champignonsoep toen ik opgroeide.

Dit gerecht wordt verheven door de smaakvolle en knapperige verse sperziebonen en zelfgemaakte champignonroomsaus, evenals gebakken uienslierten en gebakken champignons.

Dit is mijn methode: Blancheer of stoom eerst de sperziebonen met zout om ze helemaal op smaak te brengen en breng ze dan over in een braadpan.

Voeg vervolgens boter, olijfolie en verse tijm toe aan de champignons. Blus de pan af met witte wijn en werk af met peper en zout naar smaak.

Doe de champignons over in de braadpan met de sperziebonen.

In dezelfde pan werden de champignons gekookt, begin met het maken van de roomsaus door te beginnen met een roux (boter en bloem) gevolgd door melk. Klop alle ingrediënten tot het dik is en breng het op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat.

Serveer de saus over de sperziebonen en champignons. Dit kan tot nu toe van tevoren worden gedaan.

Vervolgens moet je het ongeveer 30 minuten bakken op 350 F in convectieroostermodus. Voeg voor een perfecte crunch de in de winkel gekochte gefrituurde ui toe aan het gerecht net voor het serveren.

2. Mac en kaas

Geen kook Mac en kaas gemaakt door Saba Wahid bij Yale Appliance

Dit is een familiefavoriet voor de feestdagen. Ja, het is een extra koolhydraatrijk gerecht, maar het is leuk om er een beetje van te genieten, want het is de vakantie.

Er zijn twee manieren om een geweldige gebakken mac en kaas te maken. Mijn favoriete go-to-recept is de “No-Boil” mac en kaas gemaakt in onze combi-stoom.

Je kookt het in je stoomoven op 375 F op combi-stoomstand ongeveer 25 minuten, halverwege een keer roeren.

Ook als je geen combi-steamer hebt, kun je de traditionele methode gebruiken.

Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking op je kookplaat. Giet af en zet opzij.

Maak vervolgens een roux en daarna een bechamel. Maak het af met je favoriete combinatie van kazen. Minimaal vier verschillende kazen zijn ideaal. Ik hou van cheddar, monterey jack, gruyère en gouda.

Als je kaassaus klaar is, combineer je de macaroni met de kaassaus en doe je deze in een ovenschaal.

Strooi paneermeel erover en bak 30 minuten in de oven op 325 F.

3. Vulling

Maïsbroodvulling gemaakt door Saba Wahid bij Yale Appliance

Mijn favoriete soort vulling is gemaakt met maisbrood. Er is veel meer diepte van smaak en de textuur is fantastisch. Ik hou ook van extra textuur in de maisbrood, dus iets doorbreekt de eentonigheid.

Hier zijn enkele tips om de beste vulling te maken. Bak eerst de kip-andouille-worst of worst naar keuze in boter met selderij en uien. Breng het gerecht op smaak met een beetje zout.

Als de groenten een beetje zacht zijn geworden en de worst bruin is, voeg je de kalkoenbouillon toe en breng je deze aan de kook. Zet dan het vuur uit en meng de croutons van het maïsbrood erdoor.

Zodra de maïsbrood alle vloeistof heeft opgenomen, breng je alles over naar een ingevette ovenschaal. Bak het ongeveer 30 minuten in de convectie-braadmodus op 375 F.

4. Esdoorn Bacon Spruitjes

Maple Bacon Spruitjes gemaakt door Saba Wahid, Yale Appliance

Dit is mijn favoriete manier om deze klassieke vakantiegroente te bereiden.

Dit is mijn methode: Leg de plakjes spek op je kookplaat op een lage en langzame temperatuur, verwijder dan de stukjes spek met een schuimspaan en zet apart.

Combineer twee eetlepels spekvet, 2-3 eetlepels ahornsiroop van goede kwaliteit en een eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens de gehalveerde spruitjes toe aan dit mengsel en breng op smaak met zout en peper.

Rooster in een voorverwarmde oven op convectierooster 375 F gedurende ongeveer 30-40 minuten (afhankelijk van de grootte van de spruitjes), ongeveer halverwege roeren.

Haal uit de oven en breng het gerecht op smaak. Doe over in een kom en garneer met krokant spek.

5. Aardappelpuree

Aardappelpuree gemaakt door Saba Wahid bij Yale Appliance

Aardappelpuree is een uitstekende begeleider van geroosterd vlees. Ze zijn gemakkelijk te maken en zeer betaalbaar.

Na het koken van je aardappelen, meng je geleidelijk de verwarmde melk en boter erdoor tot je de perfecte boterachtige en romige consistentie hebt.

Dit proces voorkomt dat de aardappelen kleverig worden en zorgt ervoor dat de smaken beter samensmelten.

Ik raad Russet-aardappelen aan voor een klassieke puree. Je kunt ook een Yukon Gold Potato proberen, of een andere geroosterde aardappel, als je op zoek bent naar iets anders.

Pro-tip: na het koken van aardappelen, kunt u aardappelpuree krijgen die romig en glad is.

6. Zoete Aardappelen

6 Zoete Aardappelen

Zoete Aardappelschijfjes van Saba Wahid, Yale Appliance

Dit recept is eenvoudig en gemakkelijk. het sluit qua braadtijden en temperaturen aan bij de rest van het menu.

Schil voor dit recept eenvoudig de zoete aardappelen en snijd ze vervolgens in dunne plakjes met een mandoline. Gooi ze in een grote kom met een royale hoeveelheid boter, sjalotten, knoflook, zout, peper en kruiden.

Stapel de plakjes vervolgens verticaal op elkaar en leg ze in een ovenschaal. Bedek ze met een deksel en bak ze gedurende 45 minuten op 375 F convectiegebraad.

Haal na 45 minuten de folie eraf en zet het vuur hoger tot convectiebraad 425 F. Blijf 10-15 minuten braden tot de bovenkant bruin is.

7. Squash

Squash geserveerd met pecannoten, veenbessen en geitenkaas gemaakt door Saba Wahid bij Yale Appliance

Je kunt squash roosteren, stomen, bakken of pureren voor vakantiefeesten. Het kan ook als soep worden geserveerd als u het als voorgerecht aanbiedt.

Ik vind het heerlijk om de pompoen te roosteren of te stomen en dan te combineren met geitenkaas, pecannoten, geitenkaas en verse kruiden.

Je kunt het ook serveren als salade met gemengde groenten en zoete en pittige vinaigrette, of als een op zichzelf staand gerecht zoals hieronder weergegeven.

Ik heb ook een met honing geglazuurde Delicata-pompoen gemaakt voor extra kleur, textuur en smaak voor op tafel. De voorbereiding hiervoor is moeiteloos.

Delicata Squash gemaakt door Saba Wahid bij Yale Appliance

Je kunt de pompoen eenvoudig zaaien en in plakjes snijden. Dit is hoe het eruit ziet. Gooi het met honing, geplette rode chilivlokken, olijfolie, zout en peper, en rooster het dan ongeveer 20 minuten in convectieroostermodus op 375 F.

Eenvoudig, gemakkelijk en smakelijk, dit is een uitstekend alternatief voor de klassieke pompoen.

8. Broodjes

Parker House Rolls gemaakt door Saba Wahid bij Yale Appliance

Er zijn veel opties als het gaat om brood en uw maaltijd.

Een klassiek broodje is een publiekstrekker, maar als je dingen naar een hoger niveau wilt tillen, kun je niet winnen van Parker House-broodjes of karnemelkkoekjes.

U kunt de Parker House-broodjes bereiden, ze vervolgens maken en ze vervolgens laten rijzen, in de koelkast bewaren en ze vlak voor uw maaltijd afbakken.

Maak koekjes door alle droge ingrediënten af te meten en te combineren. Bewaar ze gekoeld totdat je klaar bent om ze te combineren met de natte ingrediënten.

Meng je droge ingrediënten en je natte ingrediënten door elkaar als je klaar bent om de koekjes te bakken.

Rol, snijd en plaats vervolgens in een gietijzeren pan (voor een meer dramatische presentatie) of een bladplaat en bak ze op convectie / convectiebak op 325 F gedurende ongeveer 20 minuten.

Je kunt ook snel brood en maisbrood maken, of een pompoenbrood, met opgeklopte honingboter.

9. Veenbessensaus

9 Veenbessensaus

Bij Yale Appliance maakt Saba Wahid pittige en zoete cranberrysaus

Deze pittige en zoete saus is een absolute must in je Thanksgiving-spread! Deze kant is essentieel, of je hem nu helemaal zelf maakt of een pot gebruikt.

Het voegt niet alleen een prachtige kleur toe aan je tafel, maar de smaken zijn ook erg verfrissend wanneer het wordt gegeten samen met het rijke, romige, boterachtige voedsel dat de tafel domineert.

Het is gemakkelijk om thuis cranberrysaus te maken.

Combineer je verse veenbessen, water, suiker, kruiden en wat aroma’s zoals kaneel en schil. De saus wordt dikker als je hem op het fornuis laat sudderen.

Als je het wilt houden met een kant-en-klare of in de winkel gekochte saus, maakt Trader Joe’s een heerlijke cranberrysaus uit een potje die bijna zelfgemaakt zal smaken, een grote stap hoger dan het ingeblikte type.

10. Jus

Perfecte zelfgemaakte jus van Saba Wahid, Yale Appliance

Zelfgemaakte jus is het lekkerst. Zorg ervoor dat je aparte partijen kalkoenvleugels roostert die bij de vogel passen die je in de oven roostert.

Neem ook de kalkoennek (en ingewanden als je wilt) om een bouillon te maken met water, kruiden, laurier en een mirepoix. Laat ongeveer 2 uur sudderen om de rijkste smaak te ontwikkelen, zeef en zet opzij.

Zodra de vleugels zijn geroosterd en het vet is verminderd, bereidt u de roux voor. Combineer de roux met de gezeefde kalkoenbouillon voor een rijke en smaakvolle jus.

Pro Tip: Om je jus wat meer smaak te geven, kun je de pan drippings van de kalkoen gebruiken.

Belangrijkste Leerpunten

Vakantie gaat over de zijkanten. U wilt zowel een verscheidenheid aan klassiekers als uw favorieten aanbieden.

Probeer van tevoren zoveel mogelijk voor te bereiden en de rest valt op zijn plaats.

Het kan lastig zijn om te leren hoe u met meerdere rekken in uw convectieoven kunt koken, maar veel van de hierboven genoemde items kunnen samen worden gekookt.

Het enige dat u hoeft te doen, is rekening houden met de tijden en temperatuur, en u zult een naadloze vakantiemaaltijd hebben.